sound

Wednesday, November 01, 2006

Οι Ελέφαντες έχουν επίγνωση του εαυτού τους...

Εμείς οι άνθρωποι έχουμε;

Αυτοί οι γονείς του αγοριού που συμμετείχε στο βιασμό και της κοπέλας που έπαιρνε το βίντεο, έχουν επίγνωση του εαυτού τους; Κοίταξαν τον καθρέπτη; Έκριναν τον εαυτό τους; Είδαν πόσο αποτυχημένοι γονείς είναι;

Το θέμα δεν είναι τα παιδιά αλλά οι ενήλικες και η κοινωνία τους/μας.

Τα παιδιά είναι καθρέπτες μας και μάλιστα από αυτούς που διογκώνουν την εικόνα μας. Το θέμα δεν είναι τα παιδιά, αλλά οι γονείς τους. Το θέμα δεν είναι τα παιδιά, αλλά οι εικόνες – πραγματικές και πλασματικές - που λαμβάνουν καθημερινά από τη ζωή μας και από την τηλεόραση. Το θέμα δεν είναι τα παιδιά, αλλά τα μηνύματα που τους στέλνουμε καθημερινά για ασυδοσία, ατιμωρησία, απραξία, ανισότητα και αδικία. Το θέμα δεν είναι τα παιδιά, αλλά η έλλειψη θετικών προτύπων για τη ψυχή και το πνεύμα τους. Το θέμα δεν είναι τα παιδιά, αλλά εμείς οι ενήλικες.

Εμείς που κάποτε ήμασταν παιδιά και μεγαλώσαμε και γίναμε χειρότεροι από τους δικούς μας γονείς και φτιάξαμε μία κοινωνία απάνθρωπη και επικίνδυνη για τα παιδιά.

Εάν δεν εξετάσουμε τις αιτίες και όχι τα αποτελέσματα, εάν δεν κοιτάξουμε τον καθρέπτη και να παραδεχτούμε τα λάθη μας, εάν δεν τρέξουμε για να διορθώσουμε αυτά που κάνουμε ή δεν κάνουμε, τότε δεν έχουμε καμία ελπίδα.

«Υπερασπίσου το παιδί
Γιατί αν γλιτώσει το παιδί
Υπάρχει ελπίδα»

5 comments:

Δέσποινα said...

Την ανθρώπινη;

zouri1 said...

το εχω ξαναπει,
προς ολους τους γονεις.
Τις ωρες που αφηνετε τα παιδια σας μπροστα στην τηλεοραση,καποια στιγμη θα φανει αυτο στο παιδι σας.

Anonymous said...

Δεν σε καταλαβαίνω! Τι θέλεις να πεις, να κοιταχτούμε στον καθρέπτη; Ελέφαντες είμαστε;

mafalda said...

Και άκουσα σήμερα στις ειδήσεις αυτόν τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων (ο οποίος περιφέρει εαυτόν παντού και γκρινιάζει που οι ειδήσεις ανακυκλώνουν το θέμα μια εβδομάδα!)
να λέει: "Τι να κάνουμε εμείς οι γονείς? Που είναι το κράτος?" (Τι να σου πω ρε αθάνατε πατέρα? Πάντως όχι κολαούζος στο π_ _ _ _ ο του γιου σου).
Συγνώμη για τη φρασεολογία, όταν το άκουσα είπα χειρότερα..

K-Top said...

Τα έχουμε ξαναπεί... μάλλον δεν έχει χώρο για τον άνθρωπο. Ο τρόπος ζωής μας έχει εκφυλίσει τόσο το είδος μας που ώρες ώρες και τα πιο αισόδοξα, σενάρια πάλι απαισιόδοξα είναι.